Kako hitro vaši otroci prerastejo bunde

Sama nikoli ne vem, ali bodo mojim otrokom še prav bunde, ki sem jih kupila za letošnjo zimo, ali bom morala naslednjo jesen spet kupiti nove bunde, ker jih bosta prerasla. Ko sem tako premišljevala, sem se zavedala, da ni rešit, da jima kupim prevelike bunde, ker tako jih oba težko nosita in ni nujno, da jih bosta nosila drugo leto. Kajti lahko bodo vseeno premajhne ali pa se bodo uničile. 

Tako vsako leto kupim ravno prav velike bunde in tako se mi zdi ravno prav. Samo eno leto sta oba lahko nosila lanske bunde, ker nista prav veliko zrasla in so jima bile prav. Velikokrat naletim na akcijske cene, kajti če počakaš do januarja, potem se začnejo že popusti in tako lahko kupiš kvalitetne bunde po nizki ceni. 

Tudi to mi je všeč, če ni tako mrzla jesen, da lahko otroka imate še stare bunde in tako jima januarja kupim nove. Razmišljala sem že, da bi bilo fajn, če bi kupovala bunde januarja, ko so popusti za naslednjo zimo. To ni slaba ideja, a kaj, ko otroci lahko nepričakovano hitro zrastejo in tako jim bunde niso več prav, mi pa smo zapravili denar.

Pri otrocih je najboljše kupovati sproti, tako se meni zdi, da najmanj zapravim, ker kupim vedno samo to, kar potrebuje. Če pa kupujem na razprodajah, pa dobro vemo, da nas pritegnejo oblačila, ki so poceni in jih potem ne nosimo. 

Otroci rastejo hitro in kar hitro je treba kupovati nova oblačila in denarnica se lahko hitro izprazni prav pozimi, ko potrebujejo nove bunde, zimske čevlje, toplejša oblačila, kape, šale, rokavice …

Veliko lažje je kupovati oblačila poleti, takrat res ne potrebujemo veliko, kajti otroci so v kratkih rokavih in kratkih hlačah. Poleti se za oblačila porabi najmanj. Hitro pa se čas obrne in že so tu na vrsti spet bunde, ki pa niso tako poceni, kot poletne majice.