Kje so dobri oreščki

V trgovinah imate veliko zaloge različnih oreščkov, ne morete pa vedeti kakšna je kvaliteta, saj so v večini zapakirani, nekje pa dobite tudi ponudbo odprtih oreščkov in si jih lahko naberete po želji. Tako je oreščki nakup najboljši, saj lahko takoj vidite, ali so dobri, ali mogoče stara zaloga, ali so trdi in neokusni. Jaz če imam možnost kupiti oreščke, ki so odprti, jih bom sigurno poskusila predenj jih bom kupila. Se mi zdi, da ne delam nič narobe, saj če je oreščki nakup dober, potem se bom sigurno vračala v to trgovino, ker se mi enostavno ne bo izplačalo iskati novih oreščkov, ker sem z temi zadovoljna.

Prva stvar, ki moramo biti pozorni pri nakupu je, da oreščki nimajo plesni. To se lahko pogosto zgodi, ker niso pravilno shranjeni v pravilni embalaži. Če se to zgodi, potem bodo ti oreščki nakup samo denar vržen stran. Kajti takoj, ko jih bomo želeli jesti, bomo v ustih čutili žarkast okus in ne bodo dobri. Taki oreščki niso za jesti. Morate jih vreči stran. Pri oreščki nakup morate biti tudi zelo pazljivi, če je kdo v družini alergičen na plesen, kajti zna biti kar nevarno pri uživanju.

Marsikdo ne ve, da oreščki vsebujejo plesen, pa jo in to kar pogosto. Zato le pazite, kje kupujete oreščke, koliko so stari in kako so embalirani. Vse to je zelo pomembno pri kvaliteti oreščkov.

Najboljše je oreščki nakup opraviti nekje, kjer se obrne velika količina hrane. Kjer se dnevno polnijo police zaradi prodaje, tam sigurno ne boste naleteli na staro zalogo, ker prodajo oreščke hitro in do stare zaloge sploh ne pridejo.

Meni najljubši so oreščki nakup na tržnici, tam se že poznamo in gospe prodajalke točno vedo, kaj bom kupila in kaj je zame dobro. Tako vedno dobim dobro kvaliteto, ker je hrana vedno sveža in sezonska, to pa je tudi moje pravilo, vedno jem sezonsko sadje in zelenjavo.