Mobili Svetilke Svetilke nam lahko pomagajo v velikih situacijah

Svetilke nam lahko pomagajo v velikih situacijah

Zagotovo je del obvezne opremo, kadar gremo kam kampirati ali pa ponoči v naravo svetilka. Svetilka nam lahko v mnogih primerih še kako pride prav. Svetilke so odlične saj so lahko relativno majhne in nam ne zasedejo veliko prostora v, na primer žepu ali pa torbi za kampiranje. 

Svetilke nam lahko pomagajo v velikih situacijah

Zagotovo pa si mislimo, da so svetilke relativno nepotrebne, saj imamo vsi na telefonu luč. Problem pa je ta, da se nam lahko telefon hitro sprazni in po tem smo lahko  hudih težavah. Prav tako je svetilka na telefonih relativno šibka in nam ne razsvetli veliko površine. Razne močnejše svetilke pa nam lahko razsvetlijo celotno pot, ko ponoči hodimo kje v naravi. Prav tako je dobro, da imamo ponoči s seboj svetilko, saj bomo tako videli, ali so okoli nas kakšne živali ali odtisi šap živali. Dobra svetilka nas torej lahko še kako reši. 

Svetilke pa lahko kupimo raznih vrst. Najbolj praktična je takšna, ki si jo lahko pritrdimo okoli glave, na čelo. Zelo je uporabna, saj v tem primeru ne porabljamo rok, da si svetimo pot pred sabo. Takšne svetilke so zelo uporabne, kadar gremo zvečer, ko je že tema, teči. Ker moramo konstantno migati z rokami, nam navadna svetilka ne bi toliko pomagala, ker nam pa svetilka, ki jo imamo na čelu sveti naravnost pred nami, je kot nalašč za to. 

Večino svetilk lahko polnimo z baterijami. Po navadi damo  svetilke navadne AA baterije. Lahko pa si priskrbimo tudi takšno, ki se lahko polni. Samo svetilko lahko napolnimo doma, tako da jo priklopimo na električno napajanje in jo napolnimo kakor telefon. Še en zelo uporaben način polnjenja pa so tudi sončne celice. Na sami svetilki lahko zasledimo sončne celice in se tako polni sama. Ko nam svetilka nekoliko oslabi, jo moramo le postaviti na sonce, nakar se bo sama napolnila.