Mobili Jadralne hlače Za jadranje so jadralne hlače kar pomembne

Za jadranje so jadralne hlače kar pomembne

Najina najboljša prijatelja, par s katerim se poznamo in prijateljujemo že dolgo, sta si pred dvema letoma kupila jadrnico. Že dolgo smo se dogovarjali, da gremo skupaj jadrati, vendar je vedno prišlo kaj vmes. Prejšnji vikend nam je končno uspelo. Zame je bilo to čisto prvič, zato nisem vedela kaj naj pričakujem in kaj naj vzamem s sabo. Zvečer nas je zajela manjša nevihta, vendar nas je prijatelj pomiril, da ni nič hudega. Vseeno nam je rekel, naj oblečemo jadralne hlače in jakno in naj mu pomagamo na krovu. 

S sabo nisem imela nič takega kar naj bi spominjalo na jadralne hlače, oziroma sploh nisem vedela kako izgledajo, prav tako jih ni imel moj mož. Ker je najin prijatelj vedel, da bo tako, je rekel, da naju je samo preizkusil, kako sva pripravljena na jadranje. Odpravil se je v podpalubje in prinesel rezervne jadralne hlače za oba, prav tako tudi dve jakni. 

Za jadranje so jadralne hlače kar pomembne

V tistem trenutku ni bilo časa za spraševanje, potrebno je bilo ukrepati. Prijatelj nam je dajal navodila in smo se trudili po najboljših močeh. Ko je nevihta šla mimo, nas je pohvali, da smo dobro opravili svoje delo. Preoblekli smo se in sedli na krov, da bi nazdravili na uspešno akcijo. Takrat sem ga vprašala v čem se jadralne hlače razlikujejo od drugih hlač. Razložil mi je, da so jadralne hlače narejene iz posebnega materiala in navznoter ne prepustijo vode vsaj štiri ure in tako so odlične za take situacije, ko moraš biti v dežju zunaj. Še posebno, če je poleg dežja še hladno. Moja radovednost mi ni dala miru in sem ga vprašala, če so tako neprepustne ali se veliko znojiš, ko jih imaš oblečene. Rekel je, da ne, da prave jadralne hlače pustijo, da koža diha in se znoj normalno izloča. Ker pa ve, da jih drugi po navadi nimajo s sabo, ima vedno vsaj dvoje v rezervi.